Flere turrenn i fristil?

Flere og flere skøyter

Skal vi tro DN Aktiv, blir stadig flere turrenløpere interessert i skøyting. Vi leser også på Skiaktiv.no om fryktelig få fristilsrenn for  konservative turrenndeltagere. Grunnen til at det ikke er særlig mange turrenn i skøyting i Norge, er jo nettopp at klassisken står så sterkt. Det “viktigste” rennet i landet er jo da også Birken, som vel er det mest erkeklassiske rennet som finnes.

Flere renn på terminlista =  flere deltagere!

En av grunnene som oppgis for at det ikke arrangeres fler turrenn i fristil, er dårlig deltagelse i de få rennene som er. Det er selvsagt riktig, men det må nok gjøres unna noen renn før de store massene får øynene opp for det.
Jo flere skøyterenn, desto større interesse! Personlig ønsker jeg meg mange flere skøyterenn. Først og fremst fordi skøyting er morsomt, men også fordi det er mindre belatende på en skrantende rygg.
Det er også mulig at flere syklister vil gå turrenn dersom det blir flere fristilsrenn. Det er jo ikke til å komme fra at skøyting og sykling har mere fellestrekk enn klassisk og sykling. Det er jo stort sett samme muskelbruk i skøyting og sykling.

Tør Holmenkollen satse?

Skiaktiv skriver i en artikkel at Holmenkollen tør satse, i det de arrangerer fristilsrenn i 50km-løypa fra VM i Kollen. Det skal altså gåes 6 runder a 8,3km i en av verdens tøffeste World Cup-traseer. Da er det ikke spesielt vanskelig å gjette seg til at det er få påmeldte så langt. Dette rennet kan vel ikke akkurat sies å være et breddearangement! Dette er for spesielt interesserte, og ikke for de som skøyter en tur i ny og ne, og kunne tenkt seg å slenge med i et turrenn. La gå at det også er mulig å gå rennet som en stafett, med tre løpere på laget, men dette krever da at man er tre som er glad i å skøyte.

Jeg skal uansett prøve meg i Holmenkollen fristilsrenn, og oppfordrer alle til å gå det som er av fristil turrenn, slik at vi kanskje kan få flere renn å velge i etterhvert…

 Holmenkollen Fristilrenn

 


1 Comment

  1. Heeeeeelt enig med du 🙂 Vi har Skarverennet da, om ikke annet, med 12 000 deltakere. Jeg savner flere fristilsrenn selv da jeg ikke går klassisk. Kanskje jeg skal prøve meg i Holmenkollen fristilrenn jeg også, tøff trasè, det er helt sikkert, men det er likevel noe med å klare å fullføre 5 mil i Holmenkollen.

Leave a Reply