image

God stemning på 06.30-bussen til start

image

Når det nærmet seg start ble det folksomt, og et yrende liv på jordet i Sørkedalen

Holmenkollen Skimaraton 2012, en solskinnshistorie
Et lite sjokk var det å våkne til -14,4 grader hjemme i Asker i morges. Det er jo ikke uvanlig at det er 10 grader kaldere i Sørkedalen enn i Asker. Da vi ankom start i 7-draget var det heldigvis ikke kaldere enn -18, noe som i og for seg er kaldt nok, men ikke noe problem å gå skirenn i. Det bekymret meg dog ørlitegrann at jeg hadde glidet og smurt for ca. 10 grader varmere vær.

Fantastiske forhold
Ingen skal ta Skiforeningen på løypeprepareringen! Makan til perfekte trikkeskinner skal du lete lenge etter, faktisk er det mulig at jeg aldri har opplevd bedre betongspor! Det var sevlsagt litt trått med så kaldt vær, men det kan jo ikke akkurat Skiforeningen lastes for:)

Føltes bra fra start
Hadde en bra følelse allerede på skitestingen, og den følelsen holdt seg en god stund utover i løpet. Hadde grei flyt opp bakkene første mila og kom etterhvert med i en bra gruppe på en 10-15 løpere som holdt bra tempo. I denne gruppa lå også Ole-Jacob fra Team NPRO2. Etter ca. en mil fikk jeg merkbart dårligere glid i forhold til de rundt meg. Hadde faktisk litt trå ski til det gjensto ca. en mil. Derfra og inn hadde jeg kanonglid!

Etter ca 35km er det på det rene at undertegnede ikke klarer å henge med i gruppa lenger, og må  bite i det sure eplet og sette ned tempoet et hakk, f…! Ole-Jacob derimot gjør et solid løp og er toneangivende i gruppa.
Synes likevel jeg klarte å holde OK fart resten av løpet og klokker inn på 3.03, noe som holdt til en 24. plass i klassen. Målsetningen var topp 20, men er fornøyd med løpet uansett.

Et supert skirenn
Alt i alt et suverent skirenn! Løypa er i utgangspunktet morsom å gå, og når Skiforeningen lager spor som dette, er det rett og slett fabelaktig å være skiløper!

PS: Det snør ikke spor!