Løpeguru McDougall til Skavlan, sannsynligvis med Luna Sandals på beina

Netthandel i ørska etter McDougall-foredrag på Månefisken
Ikke før hadde den godeste Christopher McDougall i innledningen til foredraget – The naked truth – slengt sandalen sin på gulvet, så hadde jeg klare tanker om at jeg trengte et par sånne. Når mannen som har revolusjonert, i alle fall mitt løperliv, forteller at han løper i timer med disse sandalene, tar det ikke mange sekundene før det rykker i netthandelsfoten! I morgentimene i dag var sandalen sporet opp på nett og ikke lenge etter var den impulsdrevne sandalhandelen et faktum. Nå er det bare å smøre seg med tålmodighet, først i påvente av at den skal bli produsert, så i påvente av at post etc skal få somlet dem hit.

McDougall gjester Skavlan i morgen og det er noe du bør få med deg! McDougall er en karismatisk løpeguru som det virkelig er underholdende å høre på.

Hva er så dette for en sandal?

Luna Sandal original. Prisen starter på beskjedne 50$, hvis det kan erstatte langt dyrere løpesko gjør det jo ikke noe…

 Sandalen det er snakk om er Luna Sandal, som er designet av ingen ringere enn selveste Barefoot Ted, en av hovedpersonene i boka til McDougall – Født til å løpe. Gårdsdagens foredrag av McDougall ble innledet med en historie om Barefoot Ted og disse meget enkle sandalene som etter sigende skal være fortreffelig både til løping og fritidsbruk.

Nå var det vel neppe tilfeldig at han pratet om Luna Sandals, selv om han, så vidt jeg hørte, ikke nevnte merkenavnet. Ikke helt umulig at han har interesser i Luna Sandals, selv om jeg må understreke at jeg ikke aner om så er tilfelle.

Lot meg lett lure
Lettlurt jeg? Ja kanskje, men jeg er veldig med på tesen om at det er naturlig å løpe med så lite demping og støtte som mulig, og aller helst helt barbeint. Mennesket har jo utvilsomt løpt i noen millioner år før høyteknologiske løpesko ble oppfunnet.  Jeg kom plutselig til å tenke på at jeg faktisk løper så godt som hver dag nå! Det har jeg ikke kunnet gjøre siden 80-tallet. Tilfeldig? Ikke vet jeg, men jeg vet at jeg ikke tror det minste på tilfeldigheter…

Sjekk ut lunasandals.com for info om modeller og priser.

Det vil selvsagt bli behørig omtalt her på bloggen når jeg mottar de flotte sandalene, og jeg får tatt dem i bruk. Får bare håpe det fremdeles er bart på veiene når de ankommer Asker:)

 

4 Comments

 1. Hei, du lot deg definitivt ikke lure! Disse er kjempe bra å løpe i, men best på sommeren vel å merke. Eller for å være litt mer spesifikk, når det er tørt. Kanskje lett å tro at det er kulda som setter en stopper men, det er vått vær som etter min erfaring det største problemet, vått og kaldt gjør det bare enda verre. Er det tørt kan jeg godt løpe med disse til det er en del blå, god hjulpet av fingersokker (vanlige tynne funker også hvis du ikke gidder å investere i dyre sokker). Og da er de også fantastiske å løpe med.

  Hvilken modell og lisse-system gikk du for?

  • Skiglad

   October 31, 2012 at 7:31 am

   Godt å høre at de er bra!
   Jeg har bestilt originalmodellen. Har tenkt å bruke dem f.eks på jobb.
   Får se hvor mye løping det blir me dem..

   Har du noen erfaring med hvilke modeller/lisser som er best til løping?

   • Originalmodellen er favoritten min. Den kommer til å forme seg etter foten din etterhvert og er utrolig behagelig å løpe og gå med.
    Jeg brukte denne nesten utelukkende ifjor sommer, i alt fra masse løping til telting i Rocky Mountains.
    Har en “Leadville pacer” modell også med ATS lisser, og disse er litt mer “beefy” og kan takle litt røffere stier osv. men har ikke helt den samme gode bakkefølelsen som orginalmodellen.

    Jeg har prøvd alle lissene bortsett fra de tjukke lærlissene (som mange liker) og mener alle er gode å løpe med. De vanlige tynne lærlissene (evt. hamp) vil fungere godt til løping hvis du lærer deg å knyte på den tradisjonelle måten.
    Dette er ganske lett å lære men trenger en del øvelse før du har den rette “feelinga” på hvor du skal stramme og hvor stramt osv.
    Dette er dog vel verdt å lære.

    Men til fritids/jobb bruk som du nevner synes jeg det blir for mye styr med de tradisjonelle lissene, da det fort blir knotete å ta de fort av og på hvis du gjør dette en del. Til dette synes jeg de elastiske lissene og ATS fungerer bra. ATS lissene kan du dog ikke sette på selv i etterkant, de må kjøpes samtidig som sandalen.
    Selv hadde jeg ett problem med løping og ATS systemet men lagde en liten mod med nål og trå, og etter dette har de fungert veldig bra.
    Ikke alle liker å løpe med de elastiske lissene, men jeg for min del del syntes det fungerte glimrende.

    Puh! Dette ble et litt mer utfyllende svar enn jeg hadde tenkt, men har en del erfaring på akkurat dette så jeg jeg kan like så godt dele den.

Leave a Reply