Bildet fra spurten om seieren. Lånt fra kondis.no

Vestmarkrunden i mitt hjerte
For en trebarnsfar sier det seg selv at kortreiste skirenn er det eneste rette. Vestmarkrunden er et herlig renn i så måte. Ikke bare er det kortreist, det er også relativt kortgått, dvs det tar kort tid totalt sett. Fra avreise hjemmefra til hjemkomst gikk det tre og en halv time! Arrangementet er også, etter mitt skjønn, meget bra! Alt fra startnummerhenting til løyper og resultatsevice/premieutdeling går mer eller mindre på skinner! Bravo Bærum Skiklubb! Det eneste vi som løpere trenger tenke på er og møtes til edel kappestrid i den varierte og akkurat passe lange løypa som i følge min Garmin var nærmere 26 km lang.

At Vestmarkrunden også er en del av Atomic Skimaratoncup gjør det ikke mindre gjevt å delta:)

Grei form tross manglende trening
Formen viste seg å være vesentlig bedre enn fryktet. Ikke at farten var høy, men høyere enn man kanskje kunne anta ut fra det som nedlegges av trening om dagen. Følte meg bra hele veien og synes jeg gikk et OK skirenn. Teknikken satt mer eller mindre bra og alt i alt sier jeg meg godt fornøyd. Bommet grovt på ski og hadde sannsynligvis Vestmarkas dårligste glid siste 15km. (Note to self: husk å glide + fjerne klister til skirenn).  Klarte likevel å kjempe meg inn til 4. plass i klassen i år som i fjor…

Steinalderkostholdet godkjennes for trening
Har vært litt usikker på om et kosthold uten korn, melk, poteter og svin skulle holde til å presse seg i skirenn. Den usikkerheten er forsvunnet som dugg for solen! Mye tyder faktisk på at det er grunnen til at formen er så god som den er!

Teori: Dersom jeg ikke har tid til å trene, får jeg heller spise enda sunnere! Formen kan fint være der likevel:)

Dagens Vestmarkrunde var sesongens første skirenn for meg, utrolig moro å endelig være i gang! Så får det heller være at farten er satt ned et hakk eller to. Skirenn er gøy uansett form! Bare det å føle atmosfæren den siste timen før start er helt fantastisk! Gikk bare rundt og koste meg mens konkurrentere varmet opp…

Rett og slett en fin-fin dag Vestmarka!