image

Vibvo Barefoot et hyggelig bekjentskap!

Det går mot løpesesong
Skisesongen er ubønnhørlig over for mitt vedkommende, og tiden er inne for å finne frem løpebein og sykkelbein. Begge deler er, som vanlig, blitt litt mindre brukt enn planlagt gjennom vinteren. Det er derfor viktig å være litt tålmodig i overgangsfasen. Tålmodighet er ikke akkurat mellomnavnet mitt, men nå skal det bare gå bra…

Vivo Barefoot
I dag ble jeg den lykkelige eier av et par Vivo barefoot og det ble en kort løpetur i ettermiddag. Dette er flate sko utern dropp, men det er noen millimeter såle, så det gir beskyttelse mot grus og stein. Skoene var et positivt bekjentskap og jeg vil si overraskende god barfotfølelse, selv om det er langt fra barbeint. Synes faktisk at Vivo gir like bra barfotfølelse som mer kjente Fivefingers. ihvertfall hvis jeg sammenligner med Fivefingers Spyridon. En annen fordel med Vivo er at det er plass til en ulsokk, slik at man slipper å fryse av seg føttene.

Her er produktbeskrivelsen til Løplabbet:
Overdelen er tradisjonell i mesh med et slitesterk TPU skall. Modellen oppleves som bred, men sitter godt når du løper.  En gummi 3mm uttagbar innersåle gir ekstra komfort. Duratex mellomlag gir ekstra god beskyttelse for skarpe steiner. TPU punkteringssikker yttersåle av Kevlar gir god slitestyrke. Evo er for deg som vil løpe tilnærmet barfot. 

Vivo + triathlon = sant?
Skoene er ogspå kjøpt inn med tanke på bruk i triahlon. Det blir antageligvis litt tidkrevende å “filke” med Fivefingers i skiftesonen. Ser heller for meg å bruke Vivo med strikk eller hurtiglisser. Det er jo selvsagt en tanke å løpe barfot i triathlon, så sparer jeg garantert tid i skiftesonen…:)

Det som er sikkert er at jeg løper så barfot som overhodet mulig:)