IMG_3387

Kalle klar til start i barneløpet:)

Ikke nødvendig å være frisk for å løpe halvmaraton
Nei, det er strengt tatt ikke nødvendig å være helt frisk for å løpe halvmaraton en kjølig lørdag i april. Skepsisen til egen form må kunne sies å være relativt stor i går kveld. Den ble ikke noe særlig mindre i natt, da den ene hostekula avløste den andre, og avgjørelsen om å ikke stille til start i dagens løp ble mer eller mindre tatt kl 01.30 i natt, da jeg satt på sofaen å tygde halstabletter i et desperat forsøk på å stoppe hostingen. Hostingen ga seg til slutt og søvn ble det.

Kalle skulle løpe barneløp uansett
Da morgenen rant hadde jeg likevel lyst til å løpe, og ettersom vi skulle til Holmestrand for Karl Emils deltagelse i barneløpet, bestemte jeg meg for å prøve meg. Det er jo bare å bryte…

Kalles start var først, og han løp de 400 meterene med et stort smil om munnen og fikk sin velfortjente medalje for flott innsats:)

Medaljegrossist

Medaljegrossist

Holmestrand Maraton – et flott arrangement!
Dette viste seg å være et suverent arrangement, med lett adkomst, gode parkeringsmuligheter, topp stemning, mange distanser å velge mellom, eget barneløp og en flott rundløype på 5 km som ble løpt 4 ganger for oss som løp halvmaraton. Noen utpreget rask løype var det nok ikke, i og med at det var en god del svinger som tildels var krappe, og også en del småkneiker, selv om det totalt sett ikke var mer enn 25m høydeforskjell på høyste og laveste punkt i løypa. Det var også både grus og gresspartier, som gjør det moro å løpe, men spesielt raskt er det nok ikke.

Klar til start

Klar til start

Over all forventning
Dette ble ukas første økt, og optimismen i forhold til egen form var i forkant av løpet omtrent som Thomas Alsgaards optimisme før renn. Altså fraværende.

Dette var med på å gjøre at stemningen før start var helt avslappet, og jeg gledet meg rett og slett stort til å gjøre et forsøk. Tanken var å starte veldig rolig, for så å se om det var mulig å øke litt etterhvert.  Kom ganske raskt inn i en fin rytme, og løp allerede på den første kilometeren fortere enn planlagt. Beina føltes fine og det skulle da også bare mangle om ikke beina var lette, etter en uke på sofaen uten trening. Når man kommer omtrent rett fra sykesenga har man i hvertfall ikke bein som er stinne av trening!

Var redd for at det gikk litt for fort i forhold til grunnform og dagsform, men det skulle vise seg å være perfekt tempo. Passerte halvveis på 46.00, og kom i mål på 1.30.59. Negativ splitt så det sang altså! Fikk det litt tungt på sisterunden, men klarte å holde et greit steg helt inn. Må si meg superfornøyd med sesonåpningen.
Holmestrand_etter

Skremmer ingen
1.30 på halvmaraton skremmer selvsagt ingen, men det er tidlig i april, og med en ukes sykdom bak meg tror jeg dette, til meg og være, er en god prestasjon. Kan aldri huske å ha vært i noe særlig bedre løpsform på denne tiden av året noen gang…

Her er økta:

Nå tror jeg jaggu det blir Sentrumsløp også. Tror jeg passerte 10 kilometer på ca 42.30 i dag, noe som bør bety at skammegrensa på sub 40 bør være grei skuring i Sentrumsløpet om tre uker.

Det som er helt sikkert er at familien Fiskvik Karfjell blir å finne i Holmestrand neste år også!

#Løping #maraton #holmestrand