Gøy på landet?
En konkurranse er ikke over før race report er skrevet sies det. Her kommer omsider en kort rapport fra vårsleppet på landeveissykkel,  Enebakk Rundt.

Ikke optimalt med tre runder i SRM kvelden før…
Jeg kan herved bekrefte at det å løpe trerundern på Sogsnsvann kl 18 onsdag kveld, for så å sykle Enebakk Rundt i, for meg, høy hastighet kl 9 torsdag ikke er helt i henhold til god restitusjonlære. Beina var rett og slett blytunge da jeg ankom Skullerud i 8-draget og startet forberedelsene til 84km lagkonkurranse med rullekjøring. Faktisk var dette første gang jeg kjørte rulle, eller for den saks skyld ritt, siden Trondheim – Oslo 2012. Beina ble heldigvis noe bedre etter en halvtimes iherdig oppvarming.

Iskaldt på start
Det var ikke mer enn et par grader på start, og jeg valgte nok litt mye klær skulle det vise seg etterhvert. Ikke at jeg kan skylde på for mye klær i forhold til noe svak prestasjon, men varmt nok var det…

Gruppe 1 likevel
Vår kjære oppmann hadde tatt ut lagene på forhånd, og med bakgrunn i at jeg for noen år siden hadde en OK kapasitet først og fremst i skiløypa, var jeg selvsagt plassert i den raskeste gruppa…..

Moro så lenge det varte
Etter en heller rolig start, hvor jeg fakisk følte meg bra, skulle det vise seg å bli noe tyngre etter noen mil. Vi hadde nok ikke mer enn 32-33km/t i sntt første par milene, men det tok seg gradvis opp, helt til kapteinene beordret farten to hakk opp! Jaggu sa jeg to hakk! Fra å ha ligget i 40 på flatene til å plutselig ligge godt over 50 var mer enn de syltynne fyrstikkbeina med SRM i seg kunne tåle. Gikk i kjelleren så godt jeg kunne, og da jeg måtte tre ut av rulla etter drøye 5 mil hadde vi 39km/t i snitt. La meg bak og forsøkte å henge med, men når man er alene i sekken er det nesten like tungt som å kjøre rulle. Etter 63km var det slutt i vinden, og da sto jeg omtrent stille. Heldigvis gikk det ikke mange minuttene før Driv IL Sykkel kom og jeg fikk en fin sekk å ligge i inn til mål. Karet meg inn 4 minutter etter Asker CK gruppe 1.

Alt i alt godt fornøyd med rittet på tross av at jeg ble kjørt av:)

Enebakk Rundt er et supert arrangement, og et morsomt ritt å kjøre. Jeg blir nok å finne på start neste år også:)

#EnebakkRundt  #Landevei #sykkel