20141101_104918_resized
Progressiv langtur i flott regn
I går morges var det klart for siste langtur før høstens store mål, Jessheim vintermaraton. Ali og undertegnede hadde planlagt en progressiv langtur på ca 30 km. Som tenkt, så gjort.

Vi møttes på Kadettangen i Sandvika 8.00 og turen gikk inn mot Oslo. Været var av den høstlige sorten, med ca 5 grader og lett regn. Med andre ord en praktfull dag for å løpe langt i godt selskap.

Vi åpnet realativt forsiktig, og økte farten bittelitt etterhvert. Noen stor fart ble det aldri, men vi holdt vel en kilometerfart på 4.40 de siste 7-8kilometerene. Det er dessverre sånn at det tempoet holder i lange baner for meg om dagen, og jeg var særs sliten etterpå.

Fra Kadett-tangen til Vippetangen er det nøyaktig 15 km, i følge Garmin, og turen ble således temmelig nøyaktig 30km. Totaslt tid bel 2.34. Det skulle gi en snittfart på 5.09 pr km. Noe som tyder på at pers på maraton er innen rekkevide på Jessheim. Persen min er fra Nordmarka Skogsmaraton, og er på 3.33. Har jeg en god dag på Jessheim om to uker, så ryker den.

Ali derimot følte seg etter sigende lett og fin, og har litt høyere ambisjoner for Jessheim. Det blir spennende!

Neste helg tar jeg forhåpentligvis et avbrekk fra maratontrening, og samler kilometer på ski på hytta.