20141116_102346_resized
Hedigvis ikke vinter på Romerike
Jessheim Vintermaraton gikk av stabelen i dag, i et forholdsvis greit løpsvær. Lett yr og 4 grader er helt fint å løpe maraton i. Det var med andre ord ikke været som gjorde det så tungt som det faktisk ble. Jeg hadde i grunn ikke særlig store ambisjoner, i og med at jeg ikke er i den helt store løpsformen. Jeg lot meg likevel lure av min gode venn Ali, til å bli med på et skjema til 3.20, noe som tilsier 4.44 på kilometeren. Det hører med til historien at onsdagens Bislettøkt med Nordic Ski Team satt som et skudd i leggene allerede før start… Jeg vet ikke om det har veldig mye å si for sluttiden, men det gjør ikke opplevelsen noe bedre… Beina var altså tunge nesten fra start, men optimismen var likevel tilstede, og ved passering halvmaraton etter to av fire runder, var jeg 8 sekunder etter skjema til 3.20. Beina holdt i ca 28 km, før det var et faktum at kilometertidene måtte opp, og på den siste 10,5km sløyfa, ble det en kamp for å få en sluttid under 3.30. Jeg klarte til slutt å kare meg i mål på 3.28. Det holdt til en sterk 5. plass i klassen, med hele 7 deltagere…. Mine tdidligere bravader på maraton begrenser seg til å ha løpt Nordmarka Skogsmaraton noen ganger, med bestetid 3.33. Dagens løp holdt således til pers med fem minutter. Jeg kan jo ikke annet enn å være fornøyd med det, på tross av positiv splitt så det holdt! Ali derimot holdt skjema nesten helt inn, og klokket pene 3.22.

Positivt
De gode nyhetene er at jeg ikke hadde noen plager med skader eller vondt fra sko. Alt dette  fungerte perfekt! Løp med Altra One, med null drop, men med god demping. De kommer jeg til å benytte igjen!

Rask løype?
arrangørens nettsider kunne vi lese om: “Rask løype i sentrumsnære områder”, eller “Flatt og lettløpt i sentrumsnære områder”. Jeg vil nok si at å kalle denne løypa flat og rask er å dra det litt langt. Det er faktisk noen kneiker, og mye svinger. Ikke at den er superhard heller, men 440 høydemeter er i hvertfall ikke ekstremt raskt.
Her er økta på Strava:

Fint og flott arrangement
Hvis jeg ser bort fra nevnte usannhet om løypeprofil, var arrangementet helt topp! Avslappet atmosfære for de ca 400 deltakerene, som vel må sies å være ganske mange på en vintermaraton. Ser ikke bort fra at jeg blir å finne på start her flere ganger.

Nå er det definitivt slutt på løpssesong, la skisesongen komme!

#maraton #Jessheim #løping