Bare nevner det….

<.._.._.._header.jpg>NOVEMBER 2014
100 dagar kvar!

November tips
• Träna skidgång i en backe
• Boka träningsläger
• Se över din utrustning
Snart är det bara 100 dagar kvar till årets stora utmaning. Har du kommit igång med förberedelserna, sett över utrustningen och bokat träningsläger? Passa på att önska dig det som saknas av tomten. Träningssaker är bra julklappar till dig själv och andra. Nya funktionskläder, en bok om Vasaloppet eller kanske en startplats till något av sommarens lopp. Allt får plats under granen.

Vasaloppskollektionen
Tillsammans med Craft och Stadium har vi tagit fram en speciell vinterkollektion som består av funktionella plagg där design, passform och material valts med hänsyn till prestationen du har framför dig.
Här ser du årets Vasaloppskollektion.

Vasaloppsläger
Storhogna är ett av våra Vasaloppscenter, de anordnar två Vasaloppsläger i vinter, 21-23 november och 16-18 januari. Flera av våra Vasaloppssegrare är med som skidinstruktörer på dessa läger. Läs mer här.

Rapport från arenan
Under hösten har förberedelserna pågått för fullt och VasaloppsArenan är nu klar inför vintern och den kommande snön. Vår snöfabrik i Oxberg är nyservad och står i stand by-läge. Detta innebär att snöproduktionen startar automatiskt vid -4 grader och rätt luftfuktighet. Planen är att som vanligt tillverka 50 000 kubikmeter snö.

Ny tradition för gammal tradition
Vasaloppsaffischen är en tradition som sträcker sig tillbaka till 1935. Med åren har affischerna blivit samlarobjekt för många. Tidigare i år inledde Vasaloppet en ny tradition där konstnärer bjuds in att tävla om att skapa det årliga Vasaloppsmotivet. Juryns val föll på Fredrik Lindqvist med motiveringen:
“Fredrik Lindqvist spårar, precis som Vasaloppet, nya och oväntade vägar. Genom att förena traditionellt hantverk med moderna bilduttryck hör hans konst lika mycket hemma på en internationell arena som i det lokala kulturarv ur vilket Vasaloppet uppstått och utvecklats.”
Affischen kommer att finnas för försäljning i Vasaloppets Hus och inom kort på vasaloppet.se

Julklappstips från Vasaloppet
Ge bort ett sommarlopp till dig själv eller någon i familjen. Det finns fortfarande platser kvar till flera av våra lopp i CykelVasan och UltraVasan.
Startplatsen köper du på vasaloppet.se
Vill du ge bort en lugnare upplevelse rekommenderar vi boken – “Vasaloppet – i fäders spår”. En rikt illustrerad presentbok som skildrar loppet i alla dess aspekter. Boken köper du för endast 99 kr i Vasaloppets hus eller påvasaloppet.se

Lycka till med dina förberedelser!

 

Tävlingsadministrationen informerar

I december öppnar vi för bokning av
bussbiljetter, valla- och langningsservice
på vår hemsida, vasaloppet.se

NAMN: Eivind Karfjell
VASAID: V3822822
LOPP: Vasaloppet 8 mars 2015
STARTNUMMER: 4592
STARTGRUPP: VL4
STARTTID: 08:00
HÄMTA DIN NUMMERLAPP: Sälen