imageSuperundertøy eller ullundertøy?
Jeg fikk tips av en treningskamerat om at ull er gull. Han kunne røpe at han hadde kuttet helt ut superundertøy, til fordel for ull. I skirenn er det også ull som gjelder under racingdressen. Det som variereres er tykkelsen på undertøyet. Enkelte leverandører har eksempelvis tre tykkelser. Tipset fikk jeg for noen uker siden, og jeg har hatt det litt i bakhodet siden. Jeg er av typen som begynner å klø bar jeg hører ordet ull, så det det har defor blitt liggende i bakhodet helt til i går.

Norskprodusert kvalitet som ikke klør
Da vi under vår ferd til Hafjell i går kveld stoppet på Rudshøgda for å handle på OBS, kom jeg over et særdeles godt tilbud på ull! 299,- for trøye og bukse som vist på bildet over, og på toppen av det hele viste det seg at det er “made in Norway”! Janus ullundertøy har blitt produsert i Bergen i 120 år! Hvordan det er mulig å produsere dette i Norge å selge det for 299,- pr. sett, er mer enn jeg kan begripe, men jeg kan love at et sett ble kjøpt inn for testing. Nå hører det med til historien at dette er merinoull, og det finnes, som kjent(?), ikke merinoull i Norge, så selve råvaren kommer fra Sør-Amerika/New Zealand.

Klør ikke
Jeg iførte meg Janus ullundertøy under racingdressen i dag morges, og dro ut på intervalltrening i 4-5 kuldegrader. Det fungerte aldeles utmerket! Det bør nevnes at det nok ville blitt for varmt dersom det hadde vært null grader, men når gradestokken kryper godt under null virker dette å være et fabelaktig antrekk! Ikke klør det heller, i alle fall ikke nevneverdig. Jeg hadde en kort, kort periode hvor jeg trodde kløutbruddet var et faktum, men det ble aldri noe mer av det.

Eneste som produseres i Norge
Konkurrentene til Janus produseres ikke i Norge. Jeg ble relativt inspirert av det gode kjøpet, og under dagens tur til Lillehamer sjekket jeg ut litt ulltøy. Jeg fant da ut at Ulvang har produksjonen i Portugal, og Devold i Litauen. Nå er nok ikke det de verte landene å kjøpe klær fra, men i mitt hode er norskprodusert det soleklare valget! Skulle det vise seg at Janus er i varmeste laget, ja så får jeg heller bare svette litt ekstra!

LØP OG KJØP!

#Janus #langrenn