wpid-20141230_132203.jpg

Overrasket av mildvær i sesongåpningen
I dagene før Romjulsrennet opplevde vi kaldt og flott vintervær i fjellet, med temperaturer ned mot 15 blå på det kaldeste. Yr meldte om 2 blå på renndagen, og alt så ut til å bli perfekt for skirenn. Overraskelsen var derfor stor da jeg våknet til 1 plussgrad på hytta den dagen. Jeg hadde et lite håp om at det skulle være kaldere på Sjusjøen Langrennsarena, men det var det ikke. Tvert i mot steg temperaturen til 2 grader under rennet, og det kom sågar et par regndrypp underveis. Forholdene var likevel gode, og ikke minst like for alle.

Stakejokkernes dag
Det ble blankpolert i sporet, og svært vanskelig å få feste. Jeg var antageligvis av de få som hadde litt feste i starten av rennet, men det utviklet seg til å bli en ren stakekonkurranse. Mange hadde da også(klokelig) valgt å gå på blanke ski.

God dag i sporet
Etter en litt uheldig start med en mann i bakken like foran meg, kom jeg meg greit avgårde, og formen ble faktisk bedre utover i rennet. Etter en snau mil tok jeg igjen Sportsidiots Kattekvinnen, og litt etter halvveis ble en stakejokkende Slick-Rick passert i en tung motbakke. Med ca en mil igjen ble Katja Visnar hentet, og jeg følte jeg gjorde et bra skirenn. Nå skulle det vise seg at plasseringen ikke var bedre enn nummer 13 i klassen, av ca 80. Uansett storveis fornøyd med sesongåpningen!

Flott arrangement
Romjulsrennet på Sjusjøen er etter mitt skjønn et storveis arrangert skirenn i flotte omgivelser, og en morsom løype som faktisk krever sin skiløper. Rennet hadde deltagerrekord med over 700 startende, mot litt over 500 i fjor. Tross dette, pluss at jeg  var litt sent ute, var det fin flyt i alt fra parkering til startnummer/premieutdeling. Dette er absolutt verdt turen til Sjusjøen. Særlig for meg som likevel oppholder meg på Hafjell i jula:)

Alt tyder nå på at Budor-rennet utgår for min del. Neste utfordring blir derfor OBIK på onsdag, dersom det er nok snø i Kollen til å arrangere renn da…

Godt Nyttår!