Stenfjellrunden Norges flotteste turrenn?

start

Bildet er ærlig og rederlig stjålet fra Stenfjellrunden.no

Feelgood-arrangement på Hedmarken
Lørdagens Stenfjellrunde var den 38. i rekken, og de begynner virkelig å få dreisen på å arrangere turrenn på Gåsbu! Makan til gjennomført skirenn skal du lete lenge etter. Fra man melder seg på på de lettleste og informative nettsidene, til man kommer i mål og mottar eventuell premie, går alt på skinner. Jeg opplevde kun blide fjes hele dagen:)

Allerede langs E6 ved Hamar er det skiltet til Stenfjellrunden, og det skal godt gjøres å bomme på veien. Parkeringen er selvsagt like godt organisert, og vaktene blide og hyggelige. Vel inne på stadion møter man en god og informativ speaker, som opplyser om alt man trenger å vite på en hyggelig måte.

Fin flyt i starten
Tidligere år har det vært klassevis fellesstart, men nå er det seedet puljestart. Klassevis start er selvsagt moro, og da vet man ca hvilken plass man ligger på, men for flyten og ikke minst sporene er seedet start å foretrekke. Stenfjellrunden bruker xcranking som seedingsgrunnlag, noe jeg synes alle arangører burde.

Praktfulle forhold tross litt ruskete vær
Løypene i Vangsåsen tåler sammenligning med hvilke som helst. På tross av at været ikke var noe å skryte av, med vind og lett snøvær, var forholdene særdeles gode. Ikke at det var raske forhold, og la gå at det ofte var kun et spor, og maks to som gled, men det var likevel faste fine forhold med godt stavfeste. Rett og slett god preparering! Løypa i seg selv byr på vakker natur og det er både flate partier og partier med mer opp og ned. Fra start går løypa et par kilometer i konkurranseløypene ved Gåsbu skistadion, før det bærer slakt oppover til passering ca 9 kilometer. Her bærer det slakt nedover et par kilometer før det igjen stiger opp på fjellet. Over toppen bærer det ned en relativt bratt utforkjøring med stor fart, men den er enkel og uten svinger. Herfra og inn er det lettere terreng med mye staking, før man de siste kilometerene kommer inn i konkurranseløypene igjen. Oppløpet er inne på stadion, og i år var det god medvind inn i mål.

God form
Nå skal det legges til at opplevelsen av arrangementet kan være svakt farget av at jeg hadde en ganske god dag i løypa selv. Kroppen fungerte fint, og jeg hadde godt feste på skiene. Faktisk hadde jeg nok i overkant godt feste, også nedover…. Skiene holdt likevel til 6. plass i klassen, noe jeg sier meg fornøyd med.

Fullstendige resultater her.

Dette var fjerde gang jeg deltok i Stenfjellrunden, og i tillegg har jeg gått Holmenkollmarsjen i den samme traseen to ganger, og det har alltid vært fint:) Sannsynligheten for å finne meg på strek også neste år er relativt stor:)

Her skulle det egentlig ha vært et bildegalleri, men jeg presterte å gå tom for batteri både på kamera og telefon!

Henviser til kondis for bilder og sågar video!

 

 

 

 

2 Comments

 1. Angående Gåsbu: Skirenn i min lekegrind er helt OK.

  Lykke til i Italia.

  Vasaloppet – stor mulighet for at jeg dukker opp.

 2. Skiglad

  February 3, 2015 at 7:36 am

  Ja, du har en flott lekegrind!
  Lykke til i Marsjen!
  Håper vi sees i Berga By!

Leave a Reply