IMG_20150215_151051

På vei mot mål på 3.16 etter tidenes positive splitt

Maratona di San Valentino

Karfjell-banden har vært i italia, og undertegnede har løpt maraton, og det i februar. Dette har vært nøye planlagt og jeg har sågar forsøkt å forberede meg litt. Det skulle imidlertid vise seg at løping på snø og is med brodder ikke nødvendigvis er det samme som å løpe i litt høyere fart på asfalt. Til mål kom jeg likevel, og det godt innenfor målet.

Mål om sub 3.20
Planen var, og har hele tiden vært, å løpe under 3.20. Det som også var en del av planen var og åpne rolig. Nettopp den delen av planen var det vanskeligste… 3.20 på maraton tilsvarer 4.44 pr. km, og det mente jeg skulle være innen rekkevidde. Det jeg ikke hadde tenkt på, var at jeg skulle miste hodet fullstendig i det startskuddet smalt. Løypa i Terni var, kort fortalt, slakt oppover til litt over halvveis, for så å snu og løpe nogenlunde samme vei tilbake, altså slakt nedover. De 8 første km gikk som følger: 4.10, 4.10, 4.05, 4.08, 4.06, 4.15, 4.14, 4.19 slik fortsatte det, til omtrent halvmaraton, som ble passert på 1.30.20. Dette altså i slak motbakke. Sannsynligvis ikke den smarteste åpningen noen noensinne hadde gjort….

Slakt nedover ikke min favoritt
Jeg visste jo at det gikk for fort fra start, men jeg trøstet meg med at det ville bli lett å løpe nedover på slutten, og at det umulig kunne bli så ille. Det ble raskt klart at det kunne bli så ille og verre enn verst! Jeg er jo ikke akkurat noen unnabakkeløper i utgangspunktet, og med en litt for rask halvmaraton i beina midtvinters ble siste mila noe av det vondeste jeg har vært med på! Jeg kom meg tilslutt i mål på 3.16, som jo var godt innafor målsatt, men måten det skjedde på var ikke noen spesielt positiv opplevelse. Det ble uansett pers med 12 minutter, og dersom jeg perser med 12 minutter neste gang også, er jeg svært nærme sub 3…

Ingen maratonplaner i 2015
Nå har jeg forsåvidt ikke noen planer om flere maratonløp i 2015, men dersom det skulle være et løp som passer inn i andre planer kan det jo hende jeg stiller.

20150215_092929_resized

Optimistisk før start