Svimmel av å svømme

Bilde fra gårdsdagens langsvøm i Ulvenvannet

Svimmel når jeg kommer opp av vannet
Etter svømmeøkter i “open water” blir jeg så svimmel at jeg har store problemer med å holde meg på beina når jeg kommer på land. I Østfold Tri som var min debut, trodde jeg det kom av mangel på luft, ettersom jeg slet med allergi/astma. Det har senere vist seg gang på gang at jeg rett og slett blir svimmel av svømming i open water generelt. Jeg har hørt og lest om andre som sliter med det samme, og etter et google-søk har jeg funnet ut litt.

Ørepropper kan være løsningen
Mange mener å ha blitt bedre av ørepropper, og grunnen skal være det kalde vannet som kommer i ørene.

Et leserinnlegg på Trondheim Triatlonklubbs sider virker å være troverdig, han skriver følgende:

Heisan.
Det er nok korrekt at det kalde vannet bidrar til å påvirke balanseorganet inne i det indre øret. Det kalde vannet bidrar til at det blir uoverenstemmelse mellom det øynene ser og den informasjonen hjernen mottar om kroppens stilling i rommet fra dette balanseorganet. (Det finnes faktisk en medisinsk test for folk med balanseproblemer som går ut på å helle kaldt eller varmt vann i øret). Ørepropper er tingen selv om det kan være vanskelig å få med seg startskuddet…

God nok grunn for meg til å investere i et par øreplugger, og på klubben.no finnes det rikelig å velge i.

Løp og kjøp! Jeg gjør ihvertfall det, og kommer tilbake med oppdatering når det er testet:)

1 Comment

  1. Skiglad

    August 12, 2015 at 9:07 am

    På den annen side; når jeg ser bildet, og hvor stramt badehetten sitter, kan det jo være mangel på blod til hjernen….:)

Leave a Reply