Geirfintdriv

Rapha-Geir ulastelig antrukket og sterk som fy!

Og hvilken tur det ble!
Fredag morgen var det to unge friske gutter i midten av førtiåra som gledet seg som unger til å ta fatt på det som skulle vise seg å bli en fantastisk sykkeltur i strålende solskinn. Oslo – Lillehammer sto på planen, og YR kunne melde om sol og tildels medvind! Denne medvinden ble ikke den helt store, men vi hadde da lett vind i ryggen innimellom… Ettersom vinden ikke slo helt til, gikk praten livlig, og ord som forventningsbrudd ble etter det vi erfarer tatt i bruk. Det ble likevel en feiende flott tur i knallsol og nesten vindstille.


Ny rute denne gangen


I år hadde vi bestemt oss for å sykle vestsiden av Mjøsa, altså Feirng – Toten – Gjøvik – Lillehammer, og etter et par ørsmå feilnavigeringer på vei mot Minnesund gikk alt som smurt. Tidligere år har vi syklet på andre siden av Mjøsa, men vestsiden viste seg å være et mye bedre alternativ.

Rast1

Pitstop på Skreia:)

Tungt fra start
Allerede den første timen gikk det tungt for meg, og Rapha-Geir fremstod som grisesterk. Jeg fryktet en ny “Tofterunde-smell”, men etterhvert som timene gikk kviknet jeg faktisk til og begynte å ta min del av føringene. Det hersker likevel liten tvil om at Geir var sterkest, rasket og best! Med ca 5 kilometer igjen til Lillehammer var jeg sluttkjørt, men det får være greit. Alt i alt en meget positiv opplevelse, og formen er bedre enn fryktet og ja, jeg er i rute til Elba

 

GeirdekktapeTrøbbel i gjære
En liten stund etter en pitstop på Skreia punkterte Geir på forhjulet, og ettersom han kjører pariser var det frem med guffe. Det så ut til å funke særdeles bra, og jeg lot meg imponere over hvor enkelt det var! Det skulle dog vise seg at alt ikke bare var fryd og gammen. Vi hadde ikke syklet lenge til før lufta seg ut igjen, og ny stopp for å fylle guffe. Hullet var rett og slett litt for stort, og vi måtte stoppe på Torshov Sport i Gjøvik. Det hele endte med noen runder elektrikertape rundt hjulet, og det holdt jaggu til Lillehammer!

 

Rast2

Er det riktig av meg å drikke Redbull på langtur?

 Nytt sete godt som gull
Jeg byttet til nytt trisete et par dager før langturen, og var spent på om enden skulle ta seg nær av dette. Det gjorde den ikke, og dette ser ut til å være setet som skal brukes under Elbaman. Dette skal jeg komme tilbake til i et senere innlegg.

Takk for turen Geir!

Gleder meg til neste gang!