Nytt sete
Sitero
Etter å ha lest Triallans eminente innlegg om hvor bra det er med et sete som er designet for å sitte i aeroposisjon i mange timer, lot jeg meg overbevise(lure) til å investere i et Specialized Sitero. Dette er selvsagt det samme sete som Allan bruker, han er jo da også sponset av Specialized….

Specialized Conseptstore på Lysaker har således solgt et sete som en direkte konsekvens av Allans innlegg!

Tror det blir bra
Jeg skal ikke komme inn på det tekniske vedrørende triseter,  Allan har beskrevet dette temaet meget bra. Jeg skal derimot forsøke å komme med en liten personlig oppsummering etter å ha syklet ca 50 mil på det nye setet.

Jeg ga meg i kast med Oslo – Lillehammer  etter bare å ha syklet ca 10 mil på det, og var selvsagt spent på hvordan det skulle gå. Det viste seg å fungere helt fint, og jeg hadde minimalt med ubehag på de ca 195 kilometerene. Det skal dog legges til at jeg på den turen syklet med Assos sykelbukse, og ikke med trisuite med tynn padding. Jeg har nemlig erfart at med tynn padding er det bittelitt sårere å sykle litt lenger turer, og jeg vurderer å bruke Assos-buksa på Elba. Jeg tenker at om jeg bruker bitelitt lenger tid i T1 på min første Ironman så får det heller stå til!


Touringsete fra før

gammelt_sete

Det gamle setet mitt er, som bildet viser, et “comfort-sete” av rang, og det tar bare noen kilometer hver vår før vi er bestevenner. Med det nye setet har det tatt litt lenger tid å venne meg til å kjøre med tynn padding. Med vanlig sykkelpadding er det altså ikke noe problem.

Er det så noe bedre
Javisst! Så lenge jeg sitter i tempobøyla i aerostilling er det utvilsomt bedre! Det som kanskje kan tale for å benytte det gamle setet på Elba er at det er så mye bakker der. Spørsmålet er hvor mye jeg blir sittende i bøyla med så mye høydemetere.

Dette skal jeg gruble på i ukene som kommer:)