45 års-krise?
I disse dager trener jeg som en villmann for å gjøre min Ironman-debut om drøye tre uker. Hvorfor i alle dager gidder jeg det? Det er jo på ingen måte sånn at jeg kommer til å vinne Elbaman. Jeg vil etter all sannsynlighet ikke komme så veldig høyt opp på listene heller. Likevel trener jeg altså ganske store mengder for å i det hele tatt stille til start.

IMG_0431.JPGDet store spørsmålet er da altså HVORFOR?
Svaret er såre enkelt; fordi det er så gøy, både å legge en plan, trene og til sist konkurrere. Da tenker jeg ikke på å konkurrere mot andre først og fremst, men mot meg selv og klokka. Det å sprenge egne grenser for hva man kan tåle, og ikke minst hva man tror man kan tåle. Er dette rett og slett en litt sen førtiårskrise? Neppe. jeg driver med omtrent det samme i dag som jeg gjorde i 1980. Det gangen var det langrenn og løping jeg drev med, og det er det fremdeles, men nå har også triatlon fått en viktig plass i min treningshverdag.

Går dette så veldig ut over familien? Nei, jeg vil ikke si det, og det vil nok ikke min kone eller mine barn si heller. Det handler om å planlegge godt for å finne tid til en time eller to med trening daglig.

Hva med ambisjonene?
Egentilg har jeg bare ambisjoner om å holde meg i god form både psykisk og fysisk. Dersom det kommer en eller annen bivirkinig i form av et godt resultat i triatlon i ny og ne, er det en ren bonus!

Kunne jeg ikke bare mosjonert et par tre ganger i uka og fått god helsegevinst? Jo, helt sikkert, det er bare det at for meg er det mye morsommere å legge litt mere i det, og å ha et mål og trene mot.


Planlegger treningen i TrainingPeaks

Skjermbilde 2015-09-04 kl. 07.09.37-kopi

Etter at jeg oppdaget TrainingPeaks har gleden ved å planlegge treningen sammen med hverdags-gjøremålene nådd nye høyder. TrainingPeaks er et fabelaktig program som er enkelt og morsomt å bruke. Det er også “syncet” med kalenderen min på Mac/telefon/Ipad, slik at det forenkler å få mye ut av dagene:)

Flytter jobb til Asker
1. Oktober flyttes arbeidsplassen min til Asker også, noe som frigjør en times tid daglig som tidligere ble brukt til reising. Dette kan jo bare bli bra! Det vil gjøre det enda enklere å trene en hel del ved siden av det å være Pappa, mann og digitaltrykker.

Livet leker:)