IMG_0537

Hva jeg snakker om når jeg snakker om løping
av Haruka Murakami

Haruki Murakami er en av Japans mest kjente og populære forfattere. Han arbeider også som oversetter, og har blant annet oversatt verker av F. Scott Fitzgerald og Raymond Carver til japansk. Han ble født i Kyoto, men vokste i hovedsak opp i Kobe. Født 12. januar 1949(Wikipedia).Han er også en ivrig langdistanseløper og deltar også i triatlon

Hva jeg snakker om når jeg snakker om løping er ikke et stort litterært verk, det er derimot en fin bok for sånne som meg, som løper og deltar i triatlon selv. Det er først og fremst gjenkjennelsen i det han skriver om løping som fenger meg. Murakamis løpenotater er her utgitt i boks form, og det er nettopp notater det er, fra 2005-2006. Boka er lettlest, fengende og inspirerende. Selv om Murakami ikke er noen stor løper, han løper maraton mellom 3.30 og 4 timer, så er han like fullt en løper. Løpingen betyr mye for ham og han har 24 maratonløp på samvittigheten da boka starter.
God bok?
Boka er absolutt verdt å lese, særlig dersom du sysler med utholdenhetstrening selv. Kanskje kan den inspirere noen til å begynne med dens slags trening også.
God lesing:)