20x30-EMDC2274
Ironmandebut på vakre Elba
Etter å ha kjørt min første olympisk tri og sprint tidligere i år, var det duket for å debutere på fulldistanse i Elbaman i Italia. Team Karfjell reiser relativt ofte til det fabelaktige ferielandet Italia, og vi gledet oss da også stort til denne turen. Det skulle vise seg at Elba er en utrolig vakker øy, og et av de absolutt flotteste stedene vi har vært! Dette tror jeg jeg skal la ligge nå, og heller komme tilbake til i et slags reisebrev siden:)

Gjennomkjøring av sykkeltraseen
Vi ankom Elba onsdag kveld, etter å ha vært på reisefot siden kl 03 på morgenen. Dette må sies å være en ørliten skivebom av teamsjef Pia, som tradisjonen tro også er turoperatør. Torsdag morgen ble sykkelen pakket opp av bagen, og en runde i sykkeltraseen unnagjort. Løypa er fantastisk, men også ganske hard. Det ble raskt klart at her var det bare å begynne å grue seg….

Raceday

20x30-EMDL0002

Svøm
Jeg hadde et håp om  å svømme på 1.30 på en god dag. Den ene gangen jeg har svømt 3800 meter på trening brukte jeg 1.33, og var totalt utslitt etterpå. På start var usikkerheten stor og jeg var mer eller mindre livredd. Det skulle dog vise seg at frykten var totalt ubegrunnet, og svømmingen gikk lett som en plett. Det var såkalt Australian exit halvveis, og da jeg så på klokka på vei opp på stranden første gang viste den smått utrolige 33 minutter! Jeg hadde jo ikke tatt i i det hele tatt! Ut på andre svømmerunde følte jeg at jeg bare var ute og badet en fin sommerdag. Ble litt tung i armene etterhvert, men da jeg kom opp av vannet var sensasjonen et faktum; 1.09! Jeg har aldri svømt så mye som en hundremeter så fort på trening! Hvordan er det mulig? Garmin viser 3900 meter, så mye tyder på at det var langt nok også. Eneste forklaringen jeg kan komme på må være veldig salt vann + våtdrakt = stor fart.

Hadde på forhånd bestemt meg for å ta det helt med ro i skiftesonen, og det gjorde jeg også.

20x30-EMDE0191

Sykkel
Sykkeldelen var som nevnt hard, med 2800 høydemeter totalt. Det var tre runder a 6 mil. Ut på førsterunden følte jeg meg utrolig bra, og hadde bare lyst til å klinke til fra start. Klart likevel å holde igjen en liten stund, før jeg(som vanlig) mistet hodet. Ikke at det gikk helt over styr, men litt fort gikk det nok. Ettersom løypa var så hard, var planen å sykle på 7 timer, noe som betød 25,4 km i snitt. Første runden gikk unna med 27km i snitt, og jeg passerte 10 minutter før skjema. Det skulle vise seg  være litt i overkant fort for dagens form. Allerede på den andre runden var beina ganske tunge, og over det høyeste punktet på den tredje runden sto det klart for meg at jeg ikke under noen omstendighet kunne være i stand til å løpe så mye som et skritt på maratonen. Det skulle heldigvis vise seg at det snudde like etterpå. Etter den siste tekniske nedkjøringen fra Marciano løsnet det plutselig, og jeg hadde gode bein igjen. Syklingen gikk på 6.52, klart foran skjema og med 25.9 i snittfart!

Skjermbilde 2015-09-30 kl. 17.25.45

Sykkelløypa på Strava. Litt bakker er det jo…

20x30-EMDF1033

Mens jeg fremdeles var i nogenlunde drag på løpingen:) Den nydelige stranden i Marina Di Campo i bakgrunnen.

Løp
Løpingen åpnet jeg med friskt overmot, og i etterpåklokskapens navn er det lett å se at jeg skulle tatt det roligere i starten her. Vi løp 6 runder a 7 km, og jeg var i strålende humør helt frem til ca passering en runde. Etter dette var nok humøret noe svekket… Maratonløping er og blir vondt for meg, og merkelig nok var det ikke noe bedre med 18 blytunge sykkelmil i beina i forkant! Planen var å løpe på 4 timer, og på tross av at det ikke gikk helt veien her, kom jeg meg gjennom på 4.12. Jeg er strålende fornøyd med det, men jeg har en følelse av at jeg kunne løpt litt fortere dersom jeg hadde klart å være litt tøffere mot meg selv. Det var nok krefter der inne et eller annet sted, men hjernen min klarte på finurlig vis å overtale meg til å slakke av på farten….

Sluttiden ble 12.28, noe som holdt til en 54. plass totalt av 220.

Elbaman er et fantastisk arrangement som jeg vil anbefale på det varmeste! Et herlig sted og en praktfull løype. Maratondelen er flat og fin, selv om det ikke føltes sånn der jeg dasset meg gjennom:)

Dette var altså min første Ironman-distanse, og det blir definitivt ikke min siste! Håper å komme med til Norseman neste år, og jeg skal også tilbake til Elba i 2016. Det er hele Team Karfjell enige om. Stor takk til støtteapparat (les nærmeste pårørende) for fantastisk support!

Nå gleder jeg meg til  å ta fatt på jobben med å gå fra å være en som fullfører, til å prege løpet!

20x30-EMDH0241

I mål!