12994564_10154104156349407_3887513201119877354_n

To fornøyde gutter:)

Holmestrand Maraton 2016
Dette var et særdeles flott arrangement! Siden sist jeg løp her i 2014 har det nok blitt en del flere deltagere, for dette var litt av en løpsfest! All ære til arrangøren!

Barneløp først
Første Team Karfjell-utøver i ilden var Karl Emil som var i aksjon i barneløpet. Stor stas, og han løp skikkelig fort! Moro med et bra barneløp:)

Fin maratonløype
Løypa i Holmestrand er en 5km som løpes 8 ganger, etter først å ha løpt 2 runder a 1km. Samme løypa brukes også på 5, 10 og 21 km.  Dette gjør at det blir et kompakt arrangement med mye liv langs løypa. Etter mitt skjønn er ikke dette en utpreget rask løype, ettersom man får et par bakker på hver runde, og noen svinger. I tillegg er det bittelitt terreng.

Rolig åpning med lave skuldre
Som planlagt gikk jeg til start totalt uten ambisjoner, og med dertil hørende lave skuldre. Valgte å følge fartsholderen til 3.20 fra start. Nå skulle det vise seg at den mannen nok led litt av det samme som meg, nemlig “harde åpninger-syndromet”. Det gikk litt fort i forhold til 3.20-skjema, og det begynte å ligne på pers ganske tidlig, men det gjør det jo for såvidt alltid når jeg løper maraton. Forskjellen var bare at denne gangen holdt jeg igjen hele veien!

Ikke utpreget gode bein
Var egentlig litt småtung i beina fra start, og ventet egentlig bare på at det skulle bli ille… Halvmaraton ble passert på 1.36, og beina var fremdeles småtunge, men ikke noe mer. Da jeg passerte 30km og beina fremdeles bare var småtunge, forsto jeg at jeg omsider hadde åpnet rolig nok på maraton.

Som planlagt ble det en fin langtur i litt høyere tempo enn vanlig. Kom til slutt inn på 3.14, noe som faktisk er pers med 2 minutter. Det holdt til en 18. plass totalt, og en 4. plass i klassen. Litt synd at pallen glapp, og jeg kan egentlig ikke begripe hvordan det gikk til! Jeg var på 3. plass med en runde igjen, og kunne sverget på at jeg ikke ble tatt igjen av noen, men likevel falt jeg en plass ned…. Må ha vært den usynlige mannen.

Nye sko
En mulig medvirkende årsak til at beina holdt hele veien, kan være et radikalt skobytte! Jeg løp nemlig med splitter nye sko. Hvilke sko det var skal jeg komme tilbake til….

PS: Skulderoperasjon er satt til 27. april. Det betyr altså at jeg får med meg Sentrumsløpet også, før det blir et avbrekk fra konkurranser.

Resultater her.

#teammeridatri #sponsernordic #maraton #garminofficcial #2xu