Fra gårdsdagens intervall

Fra gårdsdagens intervall

Hei hvor det går
For en uke siden var jeg gjennom en skulderoperasjon, og det var fryktet at det skulle bli litt smerter, og lite aktivitet. Det har da også blitt vesentlig mindre aktivitet enn normalt, men det ble bare to dager helt uten mosjon. Smertene har vært minimale, til tross for at det har blitt både skåret og skrudd i skjelettet! Allerede den tredje dagen etter operasjonen var jeg ute og gikk en tur, og etter fire dager var jeg tilbake på rulla. Det blir ikke akkurat trening foreløpig, men litt bevegelse av muskulatur er det, og kanskje er det nok til at den gode formen ikke går helt i dass?

Latarjet – operasjon
Operasjonen jeg var gjennom beskrives slik av AHUS:

Latarjet prosedyren innebærer å flytte en beinbit (prosessus coracoideus) på ca 2 cm fra fremsiden av skulderen til den defekte delen av leddskålen. Benbiten festes med 2 skruer. Latarjet metoden gir mekanisk sett den mest stabiliserende effekten og benyttes ofte hos dem som har bendefekter på fremsiden av leddskålen.  På denne måten “bygger man ut” leddskålen for å gi ekstra stabilitet til skulderen.

For spesielt interesserte kan en film om operasjonen sees nederst i artikkelen.

Tidligere har jeg vært gjennom en såkalt bankart-operasjon, som er et litt mindre inngrep, men som det altså viste seg at ikke var godt nok, ettersom skulderen gikk ut av ledd igjen.

Hele Team Karfjell i aktivitet. Her Pia og Ella i fint driv langs Semsvann

Hele Team Karfjell i aktivitet. Her Pia og Ella i fint driv langs Semsvann

Turer på beina og sykling på rulla
Nå en uke etter operasjonen sykler jeg på rulla og går turer med armen i fatle. I går ble det skigang-intervall i Teviterbakkene fra Sem i Asker, og en liten trill på rulle senere på dagen. Dette er forhåpentligvis med på å holde formen litt vedlike:)

Målet er å gjøre comeback i Østfold Triatlon 27/6, det er nøyaktig to måneder etter operasjonen, og kirurgen anslo at jeg kunne svømme etter ca to måneder….