img_0408

Viktig med et godt team rundt seg:) Her er hele Team Karfjell på Gardermoen før avreise.

Klart mål
Da jeg meldte meg på Ironman Barcelona for et år siden var målet soleklart, jeg skulle under 10 timer. Hvorvidt det var mulig for en lettere tilårskommen mosjonist var jeg dog noe usikker på.. Jeg har stått last og brast ved målet, selv når det virket umulig med skulder ut av ledd i vinter og operasjon i april. Dette førte til at det ble litt mindre trening enn jeg ønsket, men målet var likevel urokkelig.

Dettte skulle bli min andre fulldistanse, men min første i Ironman-serien, noe som gjorde meg til en såkalt “Ironvirgin”.

Godt og varmt i Calella
I Calella var det i ganske varmt for årstiden og det skulle da også vise seg å bli hett på løpingen. Team Karfjell bestående av foruten meg selv; Pia, Edel, Tor, Karl Emil og Ella, hadde en deilig høstferie i Calella.

Stemningen på stranda før start var rett og slett magisk, og jeg gledet meg til svømmestart! Dette kan bare sammenlignes med Vasaloppsstarten!

Stemningen på stranda før start var rett og slett magisk, og jeg gledet meg til svømmestart! Dette kan bare sammenlignes med Vasaloppsstarten!

Svømming
Planen var å svømme på 1.15, og stilte meg opp i 1.15 slusen på start. Følte at jeg svømte helt OK, i det som fortonet seg som en fiskestim med nesten 3000 deltagere i vannet. Så ikke på klokka underveis, og hadde egentlig en følelse av at det gikk litt tregt. Vel oppe på land viste klokka 1.12, og jeg hadde svømt nesten 4100 meter, noe som gir 1.47 pr. 100 meter. Superfornøyd!

Nummer 181 i klassen og 1083 totalt opp av vannet

T1
Er som regel ikke av de vasseste i skiftesonen, ei heller nå. Måtte også en liten sving innom toalettet, og brukte dermed over 6 minutter…
20x30-ibdn1457

20x30-ibdm3348

Var såvidt ute av tempobøyla i et par motbakker som her.

Sykkel
Sykkelformen har vært OK i hele sommer, uten det helt store trykket i beina. Planen var å sykle på 5 timer og i den raske løypa gikk det fort fra start. På vei inn mot vending halvveis bestemte jeg meg for å ta det litt rolig ut på andrerunden. Det virket ikke som om kroppen fikk den beskjeden fra hodet, og det ble i stedet til at jeg ga på litt ekstra. Hadde en bra dag på Meridaen, og selv om det ble litt tungt i motvinden på vei tilbake til T2 klokket jeg inn på 4.57.  Noe som gir 36.4 i snitt. Superfornøyd igjen!

Nummer 60 i klassen og 456 totalt etter syklingen. Dette gikk riktig vei:)

T2
Gikk greit, 3 minutter.

20x30-ibdp0652

I noe som kan minne om fint driv et stykke ut i løpedelen:)

Løp
Så var det klart for å løpe maraton. Planen var å løpe på 3.40, noe som ville gi en sluttid rett under 10 timer. 3.40 på maraton kunne jo ikke være så vanskelig i en paddeflat løype? Det skulle vise seg å bli litt i tyngste laget. På tross av at det gikk bra, og at jeg klarte å løpe hele veien gikk det ikke fort nok. Løpstiden ble 3.57, og jeg må si meg fornøyd med det! Jeg har ingenting å skylde på, ingen spesielle problemer, jeg var rett og slett ikke bedre!

Sluttiden ble 10.16 og jeg er strålende fornøyd! Det skal ikke være lett å kjøre Ironman under 10 timer, og neste år skal jeg klare det.

Fantastisk arrangement
La gå at Ironman er i overkant “kommerst”, men det er fantastisk moro å være med på. Fra start til mål var alt helt topp, og på oppløpet følte jeg meg som om jeg vant OL! Fulle tribuner og alle heiet på meg, ettersom jeg var alene på oppløpet:) Det som derimot ikke var så bra var for publikum(les støtteapparat), som ikke hang helt med. Live-tracker sidene til Ironman fungerte i beste fall sporadisk, og ingen viste hvor jeg var, eller når jeg ville gå i mål, men  dette er flisespikkeri. For utøverne var dette et supert løp! Jeg kommer gjerne tilbake ved en senere anledning:)

You are an ironman!

You are an ironman!

NU KØR VI!