skjermbilde-2016-10-11-kl-08-29-06

Feil sittestilling?
Ryktene vil ha det til at jeg i år har kjørt med setet for lavt og for langt bak. Dette er nok i stor grad riktig. Det er sagt at jeg på en Ironman kan sykle mange minutter fortere bare ved å få “tunet” sykkelen skikkelig, og etter sigende skal dette også kunne gjøre det vesentlig lettere å løpe etterpå.

Hva gjør jeg så?
Har fått tips om  Triracebook.com som er en nettside med et “bikefit”-program, se bilde over. Her laster man opp bilde av seg selv på sykkelen, og markerer 5 punkter på kroppen, og får ut data som forteller om f. eks sete skal opp eller ned. Dette virker å være veldig bra, men det skal dog ikke mye feilplassering av punktene før eksempelvis knevinkelen forandrer seg med 10 grader. Her gjelder det mao å være nøye.

Har startet “tuningen”
Jeg er så vidt i gang med å teste dette, og på bildet er setet 3 cm høyere enn det var under Ironman Barcelona, og det føles faktisk bedre allerede.  Nå er jeg i markedet for et sete som jeg kan komme litt lenger frem på, ettersom jeg har setet så langt frem det er mulig å få det nå.

Lang vinter på rulla
Nå står jeg foran en vinter med mye rulletrening, og det er jo ypperlig for å teste ut forskjellige stillinger/utstyr.
Når sesongen starter igjen skal jeg være perfekt aero:)