paleo-diet

100% steinalderkosthold i 30 dager fra mandag
Joda, jeg liker å si at jeg spiser paleo(steinalderkosthold), men helt superrstrikt er jeg jo ikke i det daglige. Det hender jo at det blir et glass vin i helgene, eller en ostebit, eller til og med en pølse med lompe. Ja det siste er ikke ofte så klart…

Nå skal vi altså spise kun mat som er innafor paleo i 30 dager til ende.

Dette kalles også whole30.

Hva vil det si i praksis?
I en måned  spiser vi ren, uprosessert mat: I all hovedsak kjøtt, fisk, egg og grønt, samt litt frukt, nøtter og bær. Vi holder oss milevis unna korn, melkeprodukter, alkohol, poteter, tilsetningsstoffer og belgfrukter, og selvsagt sukker eller søtstoff.  Dette er ikke så veldig langt unna det vi gjør vanligvis, men det syndes litt i forhold til prosessert eller ferdigmat. Det er ikke noe vanskelig i seg selv å gjøre dette i 30 dager, det lille som er av utfordring ligger i å planlegge alle måltider. Dersom hverdagen blir litt hektisk er det ikke bare å svinge innom butikken og bråspise noe. Det må jo lages fra bunnen av.

Bivirkning at kroppen renses
En effekt av dette er at kroppen får seg en skikkelig rens, og de fleste vil gå noe ned i vekt. Personlig har jeg ikke så mye vekt å miste, men det kan være at fettprosenten blir enda litt lavere:)

Dette er ikke en slankekur, og det fine er at det bare er å spise så mye man klarer. Det skal uansett godt gjøres å få i seg for mye sunn mat:)

Er det ikke veldig krevende?
Litt vanskelig kan det nok være, men så lenge man er god til å planlegge bør det gå greit. Kan nok være at den første uka blir litt tung, for på tross av at vi spiser relativt lite karbohydrater til daglig, så blir det automatisk enda mer LCHF når man er strikt på paleo. Dette kan føre til at energi nivåene blir lavere enn vanlig, men dette venner kroppen seg raskt til, håper jeg…..

Men dette må da gå utover treningen?
Tja, kanskje litt til å begynne med, men det er nettopp derfor det er så fint å gjøre dette nå, i den minst viktige treningsperioden i året for mitt vedkommende. Det kan  nok hende at enkelte økter ikke blir like bra som om jeg hadde fylt opp karbohydratlagrene i forkant, men det er til å leve med.

Jeg gleder meg til å komme i gang, og om noen uker har jeg svar på ovennevnte spørsmål:)

Oppdateringer kommer underveis, så følge med:)

#paleochallenge #whole30 #steinalderkosthold #trening #lchf

07E11C36-17C9-4602-B72D46C65E6FBE4F-9C58E36F-DEFD-483C-A7D86DDDD518C109