20140506-193537.jpg

Sammenfallende muskulatur
Jeg registrerer at enkelte triatleter bruker rulleski i treningen, ikke for å gå skirenn vinterstid, men for å styrke overkroppen til svømming. Tja, det har jo streifet meg også, uten at jeg føler meg så voldsomt sterk i svømming… Jeg har jo gått en tur eller to på rulleski/ski opp gjennom, uten at jeg er noen delfin av den grunn. Dersom det skulle stemme at det er bra for svømming er det gode nyheter for meg som skal gå på ski så snøspruten står i hele vinter…

Store likhetstrekk
Armtakene i crawl er jo i grunn ganske likt stavtak. Samme muskulatur aktiveres, bryst, rygg og triceps. Når jeg tenker over det er det jo temmelig innlysende at det er mulig å dra veksler på skiløpingen. I all beskjedenhet må jeg også si at jeg svømmer relativt sett OK i triatlon, i forhold til hvor få timer i uka jeg bruker i bassenget. Jeg svømmer stort sett 2 ganger i uka, 30 minutter hver gang. Ser ikke bort fra at jeg har litt hjelp fra skiløpingen. På rulleski/ski har vi også muligheten til å holde det gående i timesvis uten at det blir kjedelig, ulikt svømming, som blir kjedelig ganske raskt…

Rulleski og svømming hånd i hånd
Ja, jeg nøler ikke med å konkludere; superenkel forskning viser at ski og svømming går hånd i hånd.