img_0560
Godt i gang
Vi har gjennomført de første 7 dagene av vår 30-dagers paleochallenge., og det hår gått over all forventning. Det har ikke vært noe problem å holde seg til steinalderkosthold til alle måltider. Jeg hadde trodd at det muligens ville bli litt tøft i starten, men det har altså gått relativt glatt. Faktisk har det vært så bra, at det føles som den reneste magi!

Merkbart bedre hverdag allerede
Allerede etter et par dager er det flere ting som har blitt bedre, på tross av at vi også til vanlig holder oss i nærheten av å paleo. Må understreke at dette kun er basert på hvordan jeg føler meg, og ikke på noen som helst måte er vitenskapelig tester, men så er jo også det å føle seg bra viktigere enn vitenskap!

Hva er så blitt bedre?

  • Jeg sover bedre om natten, noe som muligens kommer av at jeg ikke er så tørst, så jeg drikker mindre. Dette fører igjen til at jeg ikke må på potta i løpet av natten…
  • Har ikke lyst på “noe” hele tiden
  • Metthetsfølelsen varer lenge etter hvert måltid
  • Kaffesuget har nærmest opphørt, og jeg har gått fra 10-15 kopper om dagen til 1-2, uten å prøve på det…
  • Føler meg lettere i kroppen, og har nok også (dessverre?) gått ned litt.
  • Energinivået, og med det humøret, holder seg stabilt gjennom dagen
  • Vi spiser, tro det eller ei, billigere enn normalt!

img_0555

Har jeg merket noe negativt?
Jeg har nok vært litt “slækk” på hardøkter som intervaller. Har hatt følelsen av å ha litt lite karbohydrater i kroppen. Dette er det mulig å gjøre noe med, men det krever litt mer å fylle karbo-lagrene under paleochallenge.  Håper og tror at dette bedrer seg om et par uker,  når kroppen blir enda litt bedre til å nyttegjøre seg fett som energikilde.  Også på styrketrening har jeg vært litt slapp, men det var bedre på dagens bryst, skuldre og triceps-økt på Asker treningssenter Ekspress.

Denne uka er en lett treningsuke, så den regner jeg med går fint. Litt spent på  morgendagens intervall på rulla, da får jeg svar på om det begynner å bli lettere for kroppen å bruke fett + det jeg får i meg av karbohydrater.

Steinalderkosthold er for oss i utgangspunktet ikke LCHF, men det blir automatisk det når man ikke spiser korn, poteter, sukker eller melkeprodukter.

Basert på erfaringene hittil, vil jeg anbefale alle å prøve Paleo! Det er rett og slett magisk!

Ny rapport kommer når uke to er over.

Heng med:)