skjermbilde-2016-11-08-kl-22-10-32
Har akkurat kommet av rulla etter sesongens første FTP(functional treshold power)-test. Det er en ganske tøff økt, ikke minst psykisk. “All out” i 20 minutter virker veldig lenge de første fem minuttene. Det går seg gjerne til litt etterhvert…

Gruet meg til dagens test
Jeg har vært sliten og tung i beina i hele dag, og var faktisk inne på tanken om å utsette testen til i morgen, men bestemte meg for å gjøre et forsøk. Som tenkt, så gjort. Jeg kom meg på rulla, og oppvarmingen gikk blytungt! Plutselig var testen i gang, og det gikk OK. Mot slutten hadde jeg faktisk litt ekstra å gi, og selv om ny FTP gikk ned fra i våres må jeg si meg nogenlunde fornøyd nå rett etter sesongpausen. Ny FTP: 288 watt, mot gammel 303 watt.

Første test med Trainerroad
Mitt nye våpen i vintertreningen er trainerroad(TR) og i kveld var første FTP-test med dem. Er veldig fornøyd med TR, og her er det også inkludert komplette treningsplaner for triatlon på forskjellige nivåer og distanser. Jeg har bare såvidt begynt å utforske dette programmet, og kommer tilbake med mer info om det i et senere innlegg.
skjermbilde-2016-11-08-kl-22-16-22

Hvorfor teste terskelwatt nå?
Terskelwatt – FTP er det viktigste styringsverktøyet for sykkeltrening på rulla i vintersesongen. Alle intervaller kjøres i forhold til min FTP.  Det er også viktig med regelmessige tester for å ha kontroll på at treningen som legges ned har den ønskede effekt. Jeg kommer til å kjøre FTP-test en gang i måneden.

Alle tester blir lagt ut på bloggen, så følg med:)