Healthy Life wooden sign with beach background
Steinalderutfordingen går sin gang, og det er nå blitt en ganske grei rutine å holde seg til paleokosthold. Det kan ikke sies å være noen stor utfordring i dette med å spise sunt til alle måltider. Vi begynner etterhvert å bli bedre på å lage gode måltider bestående av naturlige ingredienser. I går hadde vi elghakk med hakkede tomater, hvitløk, søtpoteter og broccoli. Godt, enkelt og svært nyttig for kroppen. På lørdag hadde vi ribbe med søtpoteter. Personlig ble jeg litt uvel av ribbe, og selv om svin regnes for å være innenfor paleo, tror jeg det er bedre, i hvertfall for meg, å droppe det.

Fryser lettere?

Nå som det er blitt skikkelig vinter har jeg frosset mye mer enn jeg vanligvis gjør. Jeg som elsker vinter har faktisk ønsket meg til varmere strøk, og har savnet Calella! Hvorvidt dette skyldes kostholdet, eller om det bare er alderen som tynger vites ikke, men kaldt er det! Det kan selvsagt komme av at fettprosenten har gått ned. Fett er jo isolerende…..

Paleotaco?
Er det mulig å lage taco innenfor paleochallenge? Ja mener jeg. Planen er å teste det ut på fredag. Barna synes ikke noe særlig om at fredagstacoen må vike for vår paleochallenge, og et kjapt google-søk viser at det finnes mange oppskrifter på “tortillas” uten korn. Vi må også lage vår egen krydderblanding, men det har vi(Pia) også gjort tidligere.

closeup of a signboard with the text paleo diet on a table full of different raw vegetables, a bowl with some chicken eggs and a chicken

closeup of a signboard with the text paleo diet on a table full of different raw vegetables, a bowl with some chicken eggs and a chicken

FTP-test i kveld
Treningen har gått bedre og bedre etterhvert, og i kveld er det duket for sesongens første FTP-test på rulla. Da får jeg et lite svar på om jeg har nok glykogen i lagrene. Det blir spennende. Ftp-test er i seg selv ganske hardt. Det foregår ved at jeg sykler maks i 20 minutter, og tar gjennomsnittwatt og ganger med 0.95. Da får jeg den watten jeg klarer å holde i en time. Dette er altså min FTP.

Avsluttes tirsdag
Tirsdag om en uke er vi gjennom paloechallenge, og vi har begynt å legge planer for hvordan vi skal styre kostholdet etter det. Det blir rett og slett å kjøre videre med samme opplegg, men med bittesmå justeringer i helgene.

Heng med for tips og tricks…