Velykket økt med Asker Svømmeklubb masters
Onsdag morgen var jeg, etter å ha grudd meg ørlite grann for å møte nivået på de drevne svømmerne,  på min første svømmetrening i Asker Svømmeklubb Masters. Det blir ikke siste gang jeg er med der. Snakk om morsom økt, og om å bli tatt godt i mot! Med egen dedikert trener som står på land og coacher, er mulighetene store for å bli en bedre svømmer, og det er akkurat det jeg akter å bli. En bedre svømmer. Kanskje til og med en god svømmer i triatlonsammenheng? Treneren fortalte at han hadde hatt triatleter der tidligere som holdt et enda lavere nivå enn meg da de startet, og som hang med de beste etter et år. Det er med andre ord håp for å få sving på svømmingen!

Sub en time i Venezia?
Jeg har allerede satt meg som mål å svømme på under en time under Challenge Venice i juni 2017. Hårete mål sier du? Nei, det vil jeg ikke si. Jeg mener det er helt realistisk. Med kyndig veiledning på tre svømmeøkter i uka, burde det gå som en lek:)  Tipper at jeg forbedret meg med et minutt bare på den ene økta jeg har vært på. Teknikk er så avgjørende i svømming.

Lettere å få fremgang i svømming
Skal jeg under 1 time på 3800m, må jeg forbedre meg med ca 10 minutter. Jeg har svømt på henholdsvis 1.08 og 1.12 på Elba og i Barcelona. Det handler kun om å forbedre teknikken og arbeidsøkonomien, og det vil sannsynligvis ikke kreve noen særlig økning i den totale treningsmengden. Det vil det nok derimot dersom jeg skal forbedre meg tilsvarende på sykkel, og/eller løp. Ikke at jeg har tenkt å droppe å forbedre meg på sykkel og løp, jeg bare tenker at det er lettest i svømming….

Genial løsning
Dette viser seg altså å være en genial løsning for å forbedre seg i svømming! Kan ikke forstå annet enn at veldig mange triatleter har noe å hente hos sin lokale svømmeklubb. Kanskje er det mange som har det som meg, at de tenker at de er for dårlige til å være med på masters-treninger. Prøv da vel! det verste som kan skje er at du blir frasvømt!