Ny “pers” i antall treningstimer
Ved opptelling av timer etter årets siste treningsøkt viste det seg litt overraskende at jeg har trent mer enn noen gang! 542 timer viser Trainingpeaks. Tror det meste jeg har trent før er 521 timer, og det var så langt tilbake som i 2007. Jeg har derimot ikke vært i like vass form som i 2007, i hvertfall ikke på litt kortere distanser.  Nå har jeg jo også trent for Ironman i år, og den formen har aldri vært bedre.

Muligheter for å øke?
Er det mulig, og vil det være hensiktsmessig å øke treningsmengden ytterligere? Tja, ikke direkte øke kanskje, men det er jo fullt mulig å holde seg på beina, og unngå operasjoner i 2017. Det vil i seg selv sørge for at det blir noen timer mer.

Den viktige kontinuiteten
Skal jeg bli bedre, må jeg nødvendigvis gjøre noe anderledes enn tidligere. Det nytter ikke å gjøre akkurat det samme og tro at jeg skal bli mye bedre. Kontinuitet i treningen er svært viktig. Igjen så handler det i første omgang om å droppe operasjoner, men også å droppe overspising/overdrikking i en lang sommerferie. Sommerferien 2017 skal bli den første sommeren hvor formen bedres gjennom ferien! Deltagelsen i ThorXtri den 18. august skal sørge for det.

Figuren under viser formkurven min gjennom 2016, og det synes ganske klart at det er en del å hente på å ikke slippe opp på alt som heter trening i sommerferien. I stedet for å øke formen gjennom året synker den dramatisk i juli/august. Det medfører at jeg må starte på nytt i august hvert år. Det skal endres i 2017! Det holder med å slippe seg litt ned i sesongpausen etter sesong.

De kalde fakta 2016

Løp:  2118 km
sykkel: 4227 km
Svøm: 55 930 meter
Ski: (rekordlite) 735km (mistenker at noen av de løpte km egentlig er ski…)

Totalt 542 timer.

2017 bring it on!