Planen er lagt
Slagplanen for 2017 er lagt, og det er på det rene at det ikke blir noen revolusjonerende endringer hverken hva mengde eller intensitet angår. Som tidligere nevnt er det kontinuitet som er nøkkelordet, og nå skal det trenes jevnt og trutt gjennom hele året. Det som kanskje blir den største endringen rent treningsmessig er at jeg nå girer opp svømmingen kraftig! Jeg skal svømme med Asker Masters intet mindre enn tre ganger i uka, og jeg mener det bør gi meg et stort løft på svømmedelen. Ikke bare fartsmessig, men ikke minst i forhold til hvor mye krefter som brukes. Vil jo være å anse som en stor fordel om jeg kan komme opp av vannet tilnærmet uthvilt etter å ha svømt fortere enn tidligere.

Årsplanen jeg har lagt viser at jeg skal trene 621 timer i 2017, som kanskje er i overkant mye, men jeg skal gi det en sjanse! Målet er å trene 600 timer, noe som vil være en økning på 58 timer fra i fjor. Det mener jeg er helt innafor og absolutt realistisk. Rett og slett fordi kontinuiteten blir bedre. Kan nesten øke med 50 timer bare i juli uten at det blir for mye!

Lek viktig
En del av årets trening blir ren lek, ja trening er jo selvsagt en lek, men nå tenker jeg på at jeg f. eks kommer til å spille litt løkkehockey med junior, eller at vi leker oss på langrennski i slalombakken i Uvdal. Dette er trening det også, og det er ren lek. Veldig moro, faktisk så gøy at vi glemmer at vi blir slitne! Også når jeg opererer som skitrener for DIFs  2008-årgang er jeg med og leker med barna, og det er også trening og ganske moro!

Hva med skirenn?
Ja hva med det? Skal jeg i det hele tatt gå noen skirenn? Håper det! Akkurat nå er det ikke for mye snø, men jeg har et håp om å gå Ustedalsfjorden rundt, som skulle gått 14.  januar, men som er utsatt til 11. februar. Hadde vært gøy å gå Birken også, men da må skiformen bli litt bedre enn den er akkurat nå….

Sommersesongen
1. april: Holmestrand Maraton
29. april Sentrumsløpet
11. juni Challenge Venice fulldistanse
2. juli Ironman 70.3 Haugesund
11. august Uvdal Triatlon Olympisk
18. august ThorXtri fulldistansen
16. september Oslo Maraton

Det eneste som kan rokke ved denne planen er om utdannelse/jobb skulle finne på å ta fullstendig overhånd, men det vil kun være en ren glede:)