Bildet er stjålet fra thorxtri.com


Norseman hadde ikke plass til meg i år heller
Nok en gang kom den kjipe beskjeden fra NXTRi om at jeg dessverre ikke hadde vunnet i lotteriet og fått et startnummer. Hva gjør man så? Jeg har jo lenge hatt et ønske om å kjøre en skikkelig hard utfordring rett etter sommerferien, slik at jeg har et insentiv for å bygge opp formen gjennom sommeren istedet for å bryte den ned. Terminlista ble trålet, og jammen fant jeg ikke en triatlon som er like tøff som Norseman, om ikke tøffere!

Valget falt på ThorXTRI
ThorXtri er som navnet tilsier en ekstrem triatlon-konkurranse som ikke står mye tilbake for den mer kjente Norseman. ThorXtri ble arrangert som prøveutgave i 2016, med 16 deltagere. Den andre utgaven går av stabelen 18. august 2017, med undertegnede på start.  Start er i Lysebotn og mål ved tre sverd i Stavanger.

Svømmingen 3.8 km

Svømmingen foregår i Lysefjorden i kaldt vann og motstrøms. Start er ved fyrhuset under Kjerag og T1 ved Lysebotn Brygge. Det kan forventes motstrøm grunnet elven som renner ut i Lysefjorden. Jeg leste om en som svømte på 58 minutter i Ironman Barcelona, som brukte 1.34 her! Her blir svømmingen i Norseman “walk in the park” i forhold.

Sykkel 180 km

Syklingen går fra havnivå og opp til 932 meter over havet på høyeste punkt. Totalt er det 3494 høydemeter. Her sykles det gjennom eventyr-landskap med fjell, fjord, dal og elver. Det hele avsluttes på havnivå i Bore. Dette tror jeg blir en knallhard med fantastisk sykkeltur.

Bilde stjålet fra thorxtri.com

Løp 42 km
Løpingen er ganske flat, men på ingen måte lett ettersom den foregår på grus, sti og gårdsveier for det meste. Målgangen er ved Tre sverd i Stavanger. Tipper det blir godt å komme i mål etter den turen.

Dette blir tøft, og jeg gleder meg som en unge:) Nå skal kroppen holdes frisk og ikke minst rask gjennom vinter, vår og sommer. Med riktig fokus hele veien blir dette er suveren opplevelse. Dette kan bare bli supergøy!