Vil det være mulig for en som meg, det vil si en overivrig mosjonist, å ta Birken som en tur?
Svaret på det ville i hvertfall tidligere vært et soleklart nei! Kan det likevel tenkes at det kan gå an nå? La oss se litt på hva Birken egentlig er. Det er jo faktisk en fantastisk skitur, når værgudene spiller på lag med arrangørene. Birken i vindstille, 5 kuldegrader, blå himmel og panserspor er jo rett og slett magisk! Nå er det selvsagt ikke hvert år at nevnte forhold er de rådende, men det skjer jo rett som det er. Jeg husker godt første gangen jeg var så heldig å oppleve knallvær og føre den tredje lørdagen i mars. Jeg hadde gått mange ganger før det, i heller tunge forhold, men i 2008 var det fantastisk! Det var i grunnen den gangen jeg forsto hvilken fabelaktige skitur Birken er(kan være)! Da jeg kom opp Dølfjellet, og deretter Raufjellet og så nesten til Sjusjøen, og bare så nydelig hvit snø og knallblå himmel, kunne jeg ikke annet enn smile og kose meg, på tross av at det jo likevel er ganske tungt å presse seg så lenge og med så mange høydemetere.

Bildet er ærlig og redelig tyvlånt fra birkebeiner.no, og er tatt i traseen i desember 2106.
Hva vil det si å ta det som en tur?
Må det nødvendigvis gå sakte bare fordi man nyter turen? Nei, det vil jeg ikke si. Hvis grunnformen er “sånnogenlunde”, føret skarpt og sinnet muntert, kan det vel likegodt gå relativt fort! Tror jammen det begynner å ligne på en plan jeg! God form, godt humør og lynraske forhold virker som en solid plan for meg. Kjenner at det begynner å krible i beina allerede. Birken her kommer jeg!

Det er forøvrig også mulig å få seg en praktfull tur over fjellet allerede nå til helgen. Birken setter opp buss fra Oslo til Rena, med retur fra Sjusjøen samme dag.  Bare å hive seg på, det er knallforhold hele veien, og været er meldt bra:)