Endelig comeback
Forrige gang jeg gikk et skirenn var Birken 2015, altså for to år siden. Tiden var med andre ord overmoden for å trekke på seg startnummer igjen! I dag var det endelig klart for comeback  og det var også første gang jeg gikk et klassiskrenn på blanke ski. Som om ikke det skulle være nok var det også første gang siden 2007 at jeg gikk uten droppfotskinne! Halvbirken har en løypeprofil som gjør at en skal være usannsynlig glad i å smøre ski for å ikke gå på blanke ski. Med start på Sjusjøen og målgang på Birkebeiner Skistadion etter 28 lette kilometer var det valget enkelt.
Flott skirenn
Halvbirken viste seg å være et strålende arrangement, med akkurat passe antall deltagere, god stemning på start og underveis og raskt overstått. Så får det heller være at det var litt krevende forhold ned fra Sjusjøen, ettersom det var nysnø og 0-2 varmegrader. Dette gjorde det ikke noe lettere å kjøre bakkene uten skinne på droppfoten, men det gikk aldeles utmerket:)

Formen er god
Med  relativt få mil på ski, og svært få hardøkter var jeg spent på formen, men det skulle vise seg at formen var fin-fin, og det var rett og slett utrolig gøy å gå skirenn igjen! Hadde et lite uhell rett etter start, i det jeg mistet hode litt da mannen foran meg i sporet(venstre) ikke klarte å holde ryggen til mannen foran seg. Gjorde et forsøk på å gå på utsiden, og vipps så lå jeg på ryggen og kavet i løssnøen. Brukte akkurat så lang tid på å stable meg på beina at jeg havnet langt bak. Brukte en del krefter på å komme meg opp i feltet, og hadde mange maksdrag for å tette luker. Følte meg egentlig sterk hele veien, og hadde det rett og slett veldig moro! Spurtet i mål på 1.14.36, og var strålende fornøyd med 17. plass i klassen, helt til sekken min ble veid….

Tatt med buksa nede på Birkebeiner Skistadion
Etter målgang ble nemlig sekken kontrollveid. Kontrolløren mente at rett i ubderkant av 3 kg ikke var nok, og det er jo helt riktig. Det manglet altså en halv kilo på de 3.5 som sekken skal veie! Må bare legge meg paddeflat! Utrolig sløvt av meg å ikke veie sekken på start! Vi hadde ikke vekt på hytta, og vi tok bare en liten runde og kjente på den før vi mente at den var tung nok. Må innrømme at jeg ikke tok det vektkravet nok på alvor. Det er jo tross alt ikke merkekrav i Halvbirken. Fikk dermed 15 minutter tillegg på tiden min, og plutselig var jeg blitt nummer 77 og ikke 17, og tiden var 1.29!
Spikeren i kista for årets Birkebeinerrenn
Dette betyr selvsagt ingen verdens ting, annet enn at det var den definitive spikeren i kista for deltagelsen i Birken 2017. Hadde døra på gløtt med en god seeding fra Halvbirken, og selve løpet var godt nok for det, men med 1.29 blir det neppe noen seeding oppover i puljene…

Moralen er: Man kødder ikke med vekta på sekken i Halvbirken!

Når alt kommer til alt var det veldig fint å få denne “smellen” i Halvbirken, og ikke etter å ha gjort mitt livs løp i selve Birken. Skulle tatt seg ut å gått på 2.45.01 og fått 15 minutter tillegg! Kommer neppe til å skusle med å veie sekken igjen!

Birken utgår altså i år, men neste år derimot!

I 2018 skal både Halv og Hel-Birken gåes, med 3.5kg i sekken!