Uten fluor med god glid
I mitt comeback i Halvbirken forrige helg, gikk jeg på blanke ski uten fluor. Jeg har lenge visst at det ikke er spesielt sunt å puste inn fluordamp i smøreboden, og med mine fra før skralle lunger er det en befrielse å støtte tøffest uten fluor-aksjonen. En aksjon som er initiert av Asker Skiklubb og Holmen Langrenn. Det er ikke minst ganske behagelig å slippe og  bruke timevis i boden på jakt etter topp glid.  Ble så gliden noe dårligere?

Prepping gjort unna på 10 minutter
Jeg tror jeg brukte ca ti minutter på å glide, og fem minutter på å sikle skiene. Jeg brukte den glideren uten fluor jeg hadde for hånden, CH 7, som er for -2 til -7. Da dagen rant var det 0 grader på start på Sjusjøen, og 2 varmegrader ved målgang på Birkebeiner Skistadion. Det var også høy luftfuktighet, med tett take på fjellet. Det var mao fluor-føre, med sug i sporet. Jeg hadde altså, i henhold til boka, totalt feil produkter under skiene. De gode nyhetene er at jeg hadde bra ski! Det er mulig at jeg hadde marginalt dårligere glid enn de rundt meg, men ikke verre enn at med en sterk kropp og litt iherdig jobbing enkelte steder hang jeg med gruppa jeg lå i ganske greit. Her snakker vi altså om at jeg brukte glider for ca 40,- og totalt 15 minutter på prepp! Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har brukt både mye penger og tid på prepp, for så å ha elendig glid på renndagen. Det skal jo ikke mer til enn at det siste panikklaget med festevoks blir litt for tykt, så er det farvel til alt som heter glid!

I morgen blir det Birken på TV, og jeg må si at jeg gjerne skulle vært på start. Neste år blir det blanke ski både i Halv og Helbirken. Selvsagt uten fluor!