I disse tider hvor det meste av lange og vonde arrangementer er avlyst, gjelder det å finne sine egne mål å trene mot….

Like blid etter tre runder på tross av snøvær og litt tunge forhold… Foto: Andre Bratli

Jeg bestemte meg derfor for å gå en 10-timers skitur i juleferien, nærmere bestemt 3. juledag, fra kl 6 til 16. Planen var å gå så mange runder rundt Reinsvatn på Hafjell som jeg greide i løpet av 10 timer. Runden er rett over 15km, og har 226 høydemeter.
I og med at dette foregår i fjellet er det ganske så avhengig av at værgudene ikke slår seg fullstendig vrange, men heller spiller bittelitt på lag! Da dagen nærmet seg lovet YR snøstorm med over 20 ms i vindkastene og store mengder snø på tredje juledag. Skandalen var et faktum, arrangementet måtte flyttes, og nyttårsaften fremsto som dagen da været skulle bli best. Hva kan vel være bedre enn å avslutte året med en 10-timers skitur og til og med ha selskap av gode venner og nær familie?

Været skulle likevel vise seg å bli litt verre enn håpet
Jo nærmere nyttårsaften vi kom, desto dårligere værmelding. Nå varslet yr lett snøvær hele dagen, men det fikk heller stå til; jeg måtte kjøre på!

Film: Andre Bratli

Blytunge mil før soloppgang
Da klokka slo 6 var jeg i gang. løypene var kjørt kvelden før, og det hadde kommet ca 3 cm snø i løpet av natta. Planen var at de tre første rundene nærmest skulle gå av seg selv, men de ble tvert i mot blytunge! Etter ca 40 km møtte jeg løypemaskinen, og det ble bedre glid. Det som derimot ikke ble så mye bedre var at jeg hadde brukt mye krefter allerede. Et lyspunkt i snødrevet var at etter en runde møtte Andre, Stian og Stian opp og slo følge et stykke.

Dagen ble lang
Det ble etter hvert klart at drømmen om 120 km brast, nettopp grunnet ufrivillig sløsing med krefter på de tre første rundene. Etter fem og en halv runde dukket svoger Jøns opp og tok drajobben de neste rundene. Etter 6 runder kom sønn Karl Emil og Nova(Alaska Husky)meg til unnsetning, og flyt og humør gikk i taket på det som ble den syvende og siste runden.

Etter 108 km mistet jeg hodet og skyfla i meg en pizza på Pellekroa…

De tørre fakta:
7 runder – 108km
8.50.16 – moving time
4.55 /km
4747 kalorier

1898 høydemeter
Snittpuls 145

Ble det rekord, og vil jeg prøve igjen?
Om det er rekord å gå syv runder rundt Reinsvatn vites ikke, men det er såpass sært at det er fullt mulig at ingen har gjort det før:) Kommer jeg til å gjøre det igjen?
Ja, det skulle jeg mene på! Drømmen om 120km lever i beste velgående! Nå planlegges neste 10-timers, og på Hafjell er den stipulert til å gå av stabelen fredag i vinterferien, altså 26. februar fra kl 06-16. Da håper vi været blir knall med lynraske forhold som ikke koster en drue å gå på:)

PS: Jeg leker også med tanken på å få til en 10-timers i Asker før dette, nærmere bestemt fra klubbhuset på Dikemark IF. Muligens blir dette lørdag 23. januar, og da i en mye kortere runde, kanskje helt ned mot em kilometer. Frister det med 120 runder???